Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Havermout cake met appel en perzik

Wat heb je nodig?Havermout cake met appel en perzik

  • 2 appels
  • 1 (wilde) perzik
  • Handje ongezouten nootjes (bijvoorbeeld pinda’s)
  • 200 gram havermoutmeel (geen havermout meel in huis? Je kunt dit ook zelf maken met havermout in de blender of keukenmachine)
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snuf zout
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 6 eetlepels honing of 4 eetlepels agavesiroop
  • Kaneel
  • Cakevorm / blik

Hoe maak je de cake?

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd 1 appel in blokjes en de andere appel in plakjes. Houd de plakjes appel apart. Was ook de perzik en snijd deze in blokjes.
  3. Doe de blokjes appel en perzik samen in een schaal en meng deze door elkaar met wat ongezouten nootjes.
  4. Doe het havermoutmeel in een schaal samen met het amandelmeel, het bakpoeder en een snuf zout. Meng dit door elkaar en voeg daarna de 4 eieren, de melk en de honing of agavesiroop toe en mix dit door elkaar tot het een glad beslag is. Voeg dan ook de blokjes appel, perzik en nootjes toe en meng dit erdoorheen.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en leg op de bovenkant nog wat plakjes appel, nog wat nootjes en bestrooi dit met wat kaneel.
  6. Zet de cakevorm in de oven. De cake heeft ongeveer 45 minuten nodig, maar elke oven is anders, dus houd het goed in de gaten! Als je merkt dat de buitenkant van de cake snel goed is maar de binnenkant nog niet, kun je je oven iets lager zetten qua temperatuur.

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de fruitbox Print deze pagina