Vijgen
Informatie over de vijg De vijg vindt zijn oorsprong in Azië en tegenwoordig komen de meeste vijgen voornamelijk uit de omgeving van de Middellandse Zee. Hoe eet je dit exotische fruit? Bewaar en gebruik advies Voordat je de vijg gaat eten, was deze eerst even en snijd deze vervolgens verticaal doormidden. Je kunt de vijg dan in partjes of plakjes snijden, de schil is namelijk eetbaar. Ook kun je het vruchtvlees eruit lepelen. | Gezondheid
Voedingswaarde per 100 gram (1 vijg is ongeveer 50 gram) |
Recepten met vijgen
Een vijg is lekker zoet en smaakt heerlijk in combinatie met spek of en verschillende kazen, zoals bijvoorbeeld geitenkaas, maar ook door een salade.
![]() | Vijgen salade |
![]() | Vijgen met geitenkaas op brood |
![]() | Een makkelijk, gezond én lekker hapje. Leuk als borrelhapje of voor tussendoor. |
![]() | Vijgen muffins |
![]() | Overnight oats met vijgen |
Dit exotische fruit vind je ook af en toe in onze fruitboxen! Wil je graag een fruitbox ontvangen, inclusief gratis bezorging? Kijk dan bij onze fruitboxen!