Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Carambola

Informatie over de carambola
De carambola is een stervormige vrucht. De smaak is fris, een beetje zoet en de carambola werkt dorstlessend. De oorsprong van de carambola ligt in Indonesië en de Molukken.

Hoe eet je deze exotische vrucht?
De carambola smaakt lekker door sapjes en salades maar ziet er leuk uit bij elk gerecht vanwege de speciale vorm. Je kunt de carambola dus ook ter decoratie gebruiken.

Bewaar en gebruik advies
De carambola is rijp wanneer die geel van kleur is en stevig aanvoelt. Je kunt de rijpe carambola in de koelkast bewaren. Houd de carambola apart van ander fruit, deze is namelijk zeer gevoelig en kan wanneer je het bewaart bij ander fruit, (te) snel rijpen.

De schil is eetbaar, je hoeft de carambola alleen even te wassen. Vervolgens kun je de carambola in schijfjes snijden. 

 

Gezondheid

De carambola bevat veel voedingsvezels en vitamine C, wat onder andere goed is voor je immuunsysteem. Ook schijnt de vrucht verkoelend te werken voor je lichaam en is dit dus een goede vrucht om te eten als je bijvoorbeeld koorts hebt.

De carambola is niet geschikt voor mensen die nierproblemen hebben omdat er veel oxaalzuur en een hoog kaliumgehalte in deze vrucht zit.

Voedingswaarde per 100 gram
30 calorieën | 7 g koolhydraten | 2,8 g voedingsvezels | 4 g suikers | 0,3 g vet waarvan 0 g verzadigd vet |

 

Recepten met carambola

De carambola smaakt lekker door sapjes en salades maar ziet er leuk uit bij elk gerecht vanwege de speciale vorm. Je kunt de carambola dus ook ter decoratie gebruiken.

Fruitsalade met carambola
Deze fruitsalade met carambola kun je lekker eten als nagerecht maar kan natuurlijk ook altijd tussendoor! De carambola smaakt lekker in combinatie met ander fruit, zoals mango, banaan en kiwi.

 

Dit exotische vruchtje vind je niet snel in de winkel, maar wel in onze fruitboxen! Wil je graag een fruitbox ontvangen, inclusief gratis bezorging? Kijk dan bij onze fruitboxen