Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Cherimoya

Informatie over de cherimoya
De cherimoya is een vrucht die aan de buitenkant door de schubvormige schil een beetje op een dennenappel lijkt. De oorsprong van de cherimoya ligt in Zuid- en Midden-Amerika.

De vrucht groeit aan een boom en wordt verbouwd in diverse landen met een tropisch en subtropisch klimaat.

Hoe eet je deze exotische vrucht?
Je kunt de vrucht doormidden snijden, de pitjes verwijderen en je kunt vervolgens het vruchtvlees eruit lepelen en zo opeten.

De vrucht smaakt lekker door bijvoorbeeld een fruitsalade, met wat yoghurt of door pudding. Ook smaakt het lekker met bijvoorbeeld een plakje rauwe ham eromheen gewikkeld.

Bewaar en gebruik advies

De schil van de cherimoya kan van groen tot paars/zwart kleuren. 

De binnenkant van de cherimoya is wit, het vruchtvlees is romig en erg zoet. Ook zitten er pitjes in de cherimoya; erg belangrijk: deze pitjes moet je verwijderen want deze zijn niet eetbaar!

Bewaar de cherimoya buiten de koelkast, maar wel op een koele, donkere plek - bij voorkeur net boven de 7 graden - deze is dan ongeveer een week houdbaar. Bewaar hem apart van ander fruit om te voorkomen dat de vruchten te snel gaan rijpen. 

Zodra de schil een beetje zacht is en je deze kunt indrukken, is de vrucht rijp.

 

Voedingswaarde per 100 gram
74 calorieën | 0,7 g vet waarvan 0,2 g verzadigd | 1,6 g eiwitten | 18 g koolhydraten 

 

Recepten met cherimoya

Er zijn nog geen recepten met de cherimoya. Heb je zelf een lekker recept gemaakt met cherimoya? Laat het ons weten!

Deze exotische vrucht vind je niet snel in de winkel, maar wel in onze fruitboxen! Wil je graag een fruitbox ontvangen, inclusief gratis bezorging? Kijk dan bij onze fruitboxen