Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Mispel

Informatie over de mispel
De mispel is niet bij iedereen bekend, het fruit wordt namelijk in de meeste winkels niet verkocht. Een mispel is sappig met een zoetzure smaak.
De mispel moet een beetje 'rot' (zacht bruin) zijn wil je hem kunnen eten, vandaar de uitdrukking "zo rot als een mispel".

Hoe eet je deze exotische vrucht?
De mispel kun je pas eten als het vruchtvlees zacht is geworden. Snij het kroontje van de geelbruine vrucht af, daarna kun je het vruchtvlees eruit lepelen of zuigen. De pitten en het vel eet je niet op. Van de mispel kun je ook een lekkere jam of gelei maken.

Bewaar en gebruik advies
Zodra de mispel geelbruin is, kun je deze een aantal dagen bewaren op een koele donkere plek.

 

Gezondheid
De mispel bevat veel pectine en werkt hierdoor ontgiftend, dit helpt bijvoorbeeld bij problemen met de spijsvertering of bloedingen.

Verder bevat de mispel veel antioxidanten, voedingsvezels, mineralen en veel vitamine C. Erg gezond dus!

Voedingswaarde per 100 gram
50 calorieën | 10,6 g koolhydraten | 0,5 g eiwit | 1,7 g vezels | 0,2 g vet

 

Recepten met mispel

Er zijn nog geen recepten met de mispel. Heb je zelf een lekker recept gemaakt met mispels? Laat het ons weten!

Dit exotische vruchtje vind je niet snel in de winkel, maar wel in onze fruitboxen! Wil je graag een fruitbox ontvangen, inclusief gratis bezorging? Kijk dan bij onze fruitboxen