Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Pitahaya

Informatie over de pitahaya
Als er één vrucht een lust voor het oog is, dan zijn het de pitahaya’s, ook wel drakenvrucht genoemd. Zowel de gele als de rode ziet er prachtig uit op de fruitschaal, of in stukken in een fruitsalade. En het fijne, ze smaken nog heerlijk zoet ook, de rode is wat zachter van smaak.

Hoe eet je dit exotische fruit?
De pitahaya hoeft niet per se ergens mee gecombineerd te worden, alleen is die ook heerlijk!

Als je graag eens wat anders wilt proberen, kun je de pitahaya gebruiken door een smoothie, een cocktail of vanwege het mooie uiterlijk als decoratie door bijvoorbeeld een salade.

Bewaar en gebruik advies
Je kunt de pitahaya niet heel lang bewaren. Bewaar ze het liefst bij kamertemperatuur. In de koelkast krijgen ze donkere vlekken.

De pitahaya is makkelijk te eten. De schil kun je niet eten, je kunt de pitahaya doormidden snijden en vervolgens heel gemakkelijk het vruchtvlees eruit drukken door de schil binnenste buiten te keren. Het vruchtvlees is heel zacht en kun je helemaal opeten.

 

Gezondheid
De pitahaya bevat relatief veel vitamine C, calcium en ijzer. Veel gezondheidseffecten worden gelinkt aan de pitahaya, zo de vrucht goed zijn voor:

  • Een mooie huid
  • Verbetering van de eetlust
  • Verlaging van de bloedsuikerspiegel bij diabetes
  • Bescherming tegen kanker

Voedingswaarde per 100 gram
57 kcal | 16 g koolhydraten | 0 g vet  | 0 g eiwit | 8,8 mg calcium |  0,9 g vezels | 0,65 mg ijzer 

 

Recepten met pitahaya

Hieronder vind je een lekker recept met de pitahaya. Zelf nog recept ideeën? Laat het ons weten!

Smoothie met pitahaya
Voor deze fruitsmoothie heb je alleen wat vruchtvlees van de pitahaya, wat aardbeien en yoghurt nodig!

 

Dit exotische fruit vind je niet snel in de winkel, maar wel af en toe in onze fruitboxen! Wil je graag een fruitbox ontvangen, inclusief gratis bezorging? Kijk dan bij onze fruitboxen