Informatie over de granaatappel De granaatappel is een ronde rode zoetzure vrucht. De schil van de granaatappel is niet eetbaar. De pitjes zijn het lekkerste van deze vrucht en smaken onder andere heerlijk door een salade. De granaatappel is oorspronkelijk afkomstig uit Perzië (nu Iran). In Europa vindt de teelt vooral plaats rond de Middellandse zee. De belangrijkste producerende landen zijn Californië, Chili, Peru, India, Iran en landen rondom het Middellandse Zee gebied. Hoe eet je deze exotische vrucht? De pitjes van de granaatappel kun je gebruiken door een salade, maar smaken bijvoorbeeld ook lekker als tussendoortje zonder iets erbij, of door een smoothie. Op onze receptenpagina vind je een lekker recept van granaatappel door een salade en door een smoothie! Bewaar en gebruik advies Een granaatappel kun je 8-10 dagen bewaren op de fruitschaal. In de koelkast is deze wel 3 weken houdbaar. De granaatappel kun je doormidden snijden en vervolgens kun je deze uitlepelen. Ook kun je de granaatappel in 4 parten snijden en de schil naar buiten drukken zodat de pitjes eruit vallen. De schil van de granaatappel bevat een kleurstof, die toegepast wordt voor textiel en tapijten. Pas dus wel op met je kleding als de schil beschadigd is of als je de granaatappel gaat eten, omdat de vlekken moeilijk te verwijderen zijn. | | Gezondheid Een granaatappel bevat onder andere foliumzuur en vitamine C. De granaatappel heeft mogelijk goede effecten op: - Het verlagen van je cholesterolgehalte
- Verlagen van de bloeddruk
- Verbeteren van je immuunsysteem
Voedingswaarde per 100 gram 82 calorieën | 1,2 g vet | 0,1 g verzadigd vet | 19 g koolhydraten | 1,7 g eiwitten .jpg) |