Stoofpeertjes
Wat heb je nodig?
- 500 gram stoofpeertjes
- ½ citroen
- 125 ml rode wijn (liever alcoholvrij? Gebruik rode druivensap)
- 40 gram suiker
- ½ kaneelstokje
Hoe maak je de stoofpeertjes?
- Schil de stoofpeertjes (laat de steeltjes aan de peertjes zitten).
- Snijd met een dunschiller de schil van de citroen in 2 dunne reepjes.
- Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
- De stoofpeertjes kun je nu in een pan doen, voeg hieraan de wijn toe en vul de rest van de pan met water tot de stoofpeertjes net onder het water staan.
- Voeg het suiker, het kaneelstokje en de citroenreepjes toe aan de pan en breng het geheel aan de kook.
- Stoof dit ca. een uur op een laag vuurtje.
-
Eet smakelijk!
Op de hoogte blijven van deze recepten?
Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.
Bestel de KERStbox Print deze pagina