Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Dessert met kakifruit

Wat heb je nodig?

  • 5 rijpe kakivruchten
  • 100 ml vloeibare honing
  • 300 ml yoghurt
  • Keuze uit: 2 eetlepels gepelde pistachenoten ongezouten of amandelschaafsel

Hoe maak je het dessert?

  1. Schil 4 van de 5 kakivruchten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  2. Doe dit in een blender totdat het gepureerd is.
  3. Meng twee derde van de kakivruchten puree met de honing en de yoghurt. Doe dit gedeelte in een schaal, dek dit af en zet dit voor ongeveer 2 uurtjes in de vriezer.
  4. Rooster de pistachenoten of het amandelschaafsel ongeveer 1-2 minuten in een pan en laat dit even afkoelen.
  5. Snijd de overgebleven kaki in plakjes, houd dit even apart.
  6. Roer het gedeelte wat je over had van de yoghurt met het kakimengsel nog even goed door of doe dit in de blender. Doe dit vervolgens in een schaaltje.
  7. Haal het yoghurt kaki mengsel uit de vriezer en voeg dit toe aan het schaaltje met het yoghurt mengsel. Leg hier vervolgens wat plakjes kaaifruit overheen en bestrooi dit met je pistachenoten of het amandelschaafsel.

Kun je niet zo lang wachten tot je dessert klaar is? Je kunt als dessert ook een bakje yoghurt met een in stukjes/plakjes gesneden kakivrucht eten! Het amandelschaafsel of de pistachenoten moet je wel eerst even roosteren, dit kun je daarna over je yoghurt dessert heen strooien.

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de fruitbox Print deze pagina