Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Geroosterde tomatensoep met basilicum

Wat heb je nodig?Homemade mango ijsthee recept

  • 800 gram cherrytomaatjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • Italiaanse kruiden
  • 700 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Olijfolie
  • Verse basilicum
  • Zout en peper

Hoe maak je de soep?

  1. Verwarm de oven voor op 185°C
  2. Was de ui en snijd deze doormidden.
  3. Haal de kroontjes van de cherrytomaatjes.
  4. Leg deze samen met de knoflookteentjes (met schil er nog omheen) in een ovenschaal.
  5. Besprenkel het geheel met wat olijfolie en peper en zout.
  6. Laat de ovenschaal ca. 30 minuten in de oven staan.
  7. Doe de cherrytomaatjes in een pan, voeg de bouillon hier aan toe.
  8. Breng het geheel aan de kijk en laat het ca. 5 minuten koken.
  9. Haal de pan even van het vuur, mix het geheel met een staafmixer tot een puree.
  10. Zet de soep vervolgens nog ca. 5 minuten op een laag vuurtje.
  11. Doe 2 eetlepels creme fraiche in een schaaltje en voeg hier 2 eetlepels italiaanse kruiden aan toe, roer dit goed door elkaar.
  12. Voeg de crème fraîche toe aan de tomatensoep. Voeg ook wat peper en zout toe en meng het geheel goed door elkaar.
  13. Serveer de tomatensoep met verse basilicum.

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de kerstbox Print deze pagina