Salade met granaatappel, sinaasappel en feta
Wat heb je nodig voor de salade?
- Rucola mélange
- 3 sinaasappels
- 1 granaatappel
- 1 avocado
- 60 gram feta
- 50 gram amandelen
- Een halve citroen of limoen
Wat heb je nodig voor de dressing?
- Sap van 1 sinaasappel
- Sinaasappelschil (ong. ¼ van de sinaasappel)
- 2 eetlepels witte wijn azijn
- 1 eetlepel honing
- Snufje zout
- 50 ml olijfolie
- Snufje peper
- Snufje cayenne peper
Hoe maak je de salade?
- Snijd de sla in kleinere stukken.
- Snijd de avocado doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dit in stukjes. Om te voorkomen dat de avocado bruin wordt kun je er wat citroensap overheen sprenkelen.
- Snijd de granaatappel doormidden en haal de pitjes eruit (witte vliezen laten zitten), leg de pitjes apart.
- Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes/schijfjes.
- Doe de sla, de sinaasappel, de granaatappel pitjes en de avocado in een schaal bij elkaar.
- Snijd de amandelen door midden en rooster deze even kort in een pan (zonder olie). Voeg deze toe aan de schaal.
- Kruimel de feta en voeg dit ook toe aan de schaal.
- Voor de dressing; Snijd ¼ van een schil van een sinaasappel zo klein mogelijk. Doe dit samen met de rest van de dressing ingrediënten even kort in de blender zodat je een goede mix krijgt.
- Bij het serveren van de salade kun je de dressing over de borden heen sprenkelen.
- Eet smakelijk!
Op de hoogte blijven van deze recepten?
Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.
Bestel de fruitbox Print deze pagina