Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Havermout banaan pannenkoekjes 

Deze pannenkoekjes zijn ideaal voor een gezond ontbijt, maar ook lekker voor na het sporten of als snack tussendoor. Scroll verder naar onder voor een bananitos compôte op de pannenkoekjes.

Wat heb je nodig voor de pannenkoekjes?Homemade mango ijsthee recept

  • 35 gram havermout meel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Scheutje melk (bijv. havermelk, amandelmelk of sojamelk; wat je lekker vindt)
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel kaneel
  • Zout
  • Roomboter of olie (kokosolie of olijfolie)

    Hoe maak je de pannenkoekjes?

    1. Vermaal de havermout in je keukenmachine tot meel. Je kunt dit ook zo kopen in de winkel.
    2. Klop het ei los.
    3. In de keukenmachine of in een blender: voeg het havermoutmeel, de banaan, het ei, bakpoeder, honing, kaneel en zout toe en mix dit met elkaar
    4. Voeg wat melk toe aan het mengsel om dit wat vloeibaarder te maken. Het mengsel moet wel wat dikker blijven dan bij het normale pannenkoekbeslag.
    5. Verhit wat roomboter of olie in een pan en maak 3 kleine pannenkoekjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai de pannenkoekjes om en bak ook de andere kant.
    6. Bak de pannenkoekjes tot je beslag op is.

        Maak de pannenkoekjes in speciale groottes zodat je de
        pannenkoekjes kan serveren in de vorm van een paashaas!

     

     

     

     

     

     

     

     

    Wat heb je nodig voor de bananitos compôte?

    • 8 bananitos
    • Citroensap (vers)
    • 100 gram geraspte en gewassen sinaasappelschil
    • 50 gram roomboter of wat olijfolie
    • 50 gram suiker (ook te vervangen door bijvoorbeeld wat zoetstof of honing)
    • Optioneel: een glaasje rum

    Hoe maak je de bananitos compôte?

    1. Haal de bananitos uit de schil en doe deze in de blender met wat citroensap en suiker totdat het een puree wordt.
    2. Haal het mengsel uit de blender en doe dit met wat roomboter of olijfolie in de pan en verwarm dit met de geraspte sinaasappelschil.
    3. Zodra de compote verwarmd is kun je op elke pannenkoek 2 eetlepels scheppen en vouw de pannenkoekjes vervolgens dubbel.
    4. Optioneel: je kunt voor wat extra smaak nog wat suiker of honing over de pannenkoekjes heen doen en eventueel flamberen met wat rum.

    Tip: als beleg kun je ook lekkere verse aardbeien of ander fruit gebruiken!

     

    Op de hoogte blijven van deze recepten?

    Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

    Bestel de fruitbox Print deze pagina