Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 
 

Homemade glühwein

Met dit glühwein recept kun je zelf je glühwein maken. Glühwein is vooral populair in de winter, door de kruidige smaak en doordat het natuurlijk warme wijn is. Het maken van glühwein kost wat tijd maar met dit glühwein recept wordt het makkelijker! 

Wat heb je nodig?Homemade mango ijsthee recept

  • 1 appel
  • 2 sinaasappels
  • ½ citroen
  • Kaneelstokjes (3), steranijs (2), kardemom korrels (3) en kruidnagels (4)
  • 3 eetlepels suiker 
  • 2 flessen rode wijn

Hoe maak je de glühwein?

  1. Schenk de wijn in een grote pan en zet dit op een laag vuurtje. De wijn mag niet koken, anders verdampt de alcohol.
  2. Snijd de halve citroen in plakjes en voeg dit toe aan de pan. Voeg ook de kruiden toe; kaneelstokjes, kruidnagel, kardemom en steranijs.
  3. Snijd één van de 2 sinaasappels in plakjes (incl. schil) en voeg dit toe aan de pan.
  4. Je kunt van de andere sinaasappel krullen maken, door met een mesje de schil van de sinaasappel rondom te schillen. Dit kun je gebruiken als garnering van de glühwein.
  5. Voeg de sinaasappel krullen ook toe aan de pan en knijp de rest van de sinaasappel uit boven de pan zodat er wat sap van de sinaasappel aan het geheel toe wordt gevoegd.
  6. Voeg nu ook de suiker toe aan de pan.
  7. Laat het geheel 40 tot 50 minuten op een heel laag vuurtje staan (deksel op de pan). Let er ook goed op dat de wijn niet gaat koken.
  8. Enjoy!

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de fruitbox Print deze pagina