Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Appelstroop

Wat heb je nodig?Homemade mango ijsthee recept

  • 2 kilo appels
  • 1 kaneelstokje

Hoe maak je de homemade appelstroop?

  1. Als je een sapcentrifuge hebt kun je hiermee eerst de appelsap maken. Je kunt dan verder gaan met stap 4. Als je geen sapcentrifuge hebt, snijd dan de appels in stukken en zet deze in een pan met water. De appels moeten nét onder het water zetten. Voeg hier ook het kaneelstokje aan toe.
  2. Breng het water aan de kook met de deksel op de pan. Zodra het kookt kun je de pan van het vuur halen en de pan even apart laten staan voor een nachtje.
  3. Giet de volgende dag de appels in een zeef en zet er een pan onder om het appelsap op te vangen.
  4. Het appelsap kun je vervolgens weer gaan koken. Doe de appelsap in een pan en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag, haal de deksel eraf en laat de appelsap zachtjes doorkoken. Blijf in de tussentijd af en toe de appelsap in de gaten houden en roer er af en toe doorheen. Op een gegeven moment merk je dat de appelsap een stuk dikker en ‘stroperiger’ wordt. Zodra het aan je lepel blijft zitten als stroop is de appelstroop klaar.
  5. Je kunt nu de appelstroop, bij voorkeur in een weckpot of een oude jampot, bewaren. Laat de appelstroop afkoelen. Zodra het helemaal is afgekoeld kun je de appelstroop in de koelkast bewaren.

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de fruitbox Print deze pagina