Zoeken
Dan eet je 't wel!
Fruitmandje
 

Pruimenjam

Wat heb je nodig?Homemade pruimen jam

  • 1 kg pruimen
  • 750 g kristalsuiker
  • 200 ml water
  • Optioneel: snuf kaneel

Hoe maak je de jam?

  1. Was de pruimen, haal de pitten er uit en snijd de pruimen in 4 stukken.
    Doe de pruimen hierna in een pan, voeg hier 200 ml water aan toe en breng dit aan de kook. Laat het ca. 10 minuten zachtjes kook en roer er af en toe doorheen, totdat je ziet dat het sap uit de pruimen komt en de schil zachter wordt.
  2. Voeg de suiker toe aan de pan en blijf het geheel roeren totdat je ziet dat het suiker opgelost is. Je kunt eventueel ook een snufje kaneel toevoegen voor een wat kruidigere smaak.
  3. Zet het vuur weer hoger zodat het water weer goed gaat koken en laat dit ongeveer 5 minuten goed doorkoken. Schep dan het schuim af van het water en controleer even of de ‘jam’ nu dik genoeg is geworden.
  4. Als de jam dik genoeg is, is die klaar en kun je het bewaren in bijvoorbeeld weckpotten.
  5. De jam is ongeveer 6 maanden houdbaar in de koelkast.

Op de hoogte blijven van deze recepten?

Volg ons op Facebook en Instagram. Regelmatig plaatsen we leuke nieuwe recepten.

Bestel de fruitbox Print deze pagina